printlogo


مشاور تغذیه
روزه داری برای افراد کم خون

افرادی که دچار کم خونی هستند چگونه می توانند روزه بگیرند؟ برای درمان و پیشگیری از کم خونی از کدام موادغذایی استفاده شود؟
دکتر فردین علی ملایری، مشاور تغذیه و رژیم درمانی: افرادی که مبتلا به کم خونی هستند در برخی موارد می توانند روزه بگیرند. براساس معیار BMI که نسبت مجدوز قد (به متر) بر وزن افراد (به کیلوگرم) است می توان افراد را دسته بندی کرد. فردی که کم خونی دارد در صورتی که BMI کمتر از 20 داشته باشد به شدت لاغر و مبتلا به سوءتغذیه است. این افراد به دلیل ضعف بدنی و مضر بودن روزه داری، روزه برایشان واجب نیست. در نوع دیگری از کم خونی فرد وزن مناسب یا حتی بیشتر از ایده آل دارد، اما مبتلا به کم خونی است. کم خونی این افراد مانعی برای روزه داری نیست. چون وزن مناسب دارند و یا چاق هستند می توانند روزه بگیرند و برای درمان کم خونی با راهنمایی پزشک خانواده خود قرص آهن مصرف کنند.  به طور کلی کم خونی دارای سه دسته است: کم خونی خفیف، متوسط و شدید که در هر سه مورد باید داروی درمان کم خونی مصرف شود. فرد با کم خونی ضعیف حداقل یک ماه، کم خونی متوسط دو تا سه ماه و کم خونی شدید هم حداقل 6 ماه دارو نیاز دارند. البته افرادی که به دلیل بیماری تالاسمی کم خون هستند باید مولتی ویتامین مصرف کنند و افرادی که به دلیل فقر آهن دچار کم خونی هستند و هموگلوبین یا فریتین پایین دارند علاوه بر آهن نیاز به اسید فولیک، ویتامین ب ۱۲، ب ۶، مس و روی هم دارند که همه این موارد را می توانند از یک مولتی ویتامین خوب دریافت کنند.
در صورتی که فردی به کم خونی مبتلا شود با مصرف دارو می تواند آن را درمان کند. استفاده از مواد غذایی برای درمان کم خونی کافی نیست و در کنار آن مصرف دارو الزامی است.