گزارش تیم اعزامی روزنامه سیستان و بلوچستان
تعداد بازدید : 22
انتظار فوتبالیست های تیس از منطقه آزاد چابهار
نویسنده : ذوالفقاری
آفتاب یکی از روزهای مرداد ماه در حال غروب کردن است، در این ساعت از روز خیلی ها به منظور پرکردن اوقات فراغت خود مشغول فعالیتی هستند و در این میان بیشتر جوانان فعالیت های ورزشی را برای ساعات پایانی این روزها انتخاب می کنند، مشخص است که جوانان روستای تیس چابهار هم مانند دیگر هم استانی ها و هموطنان ورزش را به عنوان تفریحی سالم برای ساعت بیکاری خود انتخاب کرده اند.
وارد زمین فوتبال خاکی این روستا می شوم، دو گروه 11 نفری در سنین مختلف از نوجوان گرفته تا بزرگسال در حال توپ زدن هستند، اعضای هر تیمی لباس مشخص و متحدی دارند، آن قدر جدی سرگرم بازی شان هستند که انگار در یکی از لیگ های بزرگ فوتبال رقابت می کنند، به گونه ای که با وجود این که صورتشان خیس عرق است و خاک های زمین بر چهره شان نقش می بندد دست از بازی، توپ زدن و دقت در آن بر نمی دارند تا بتوانند گل هدفشان را بزنند و پیروز میدان شوند. تعدادی تماشاچی نیز روی سکو نشسته اند و تیم مدنظرشان را تشویق می کنند برخی هم از روی دیوار دور زمین نظاره گر این بازی جذاب هستند. از جدیت فوتبالیست ها که هر تماشاگری با دیدن آن انرژی و هیجان می گیرد ، بگذریم تور کهنه و فرسوده، زمین خاکی، کمرنگی خط کشی ها و... از مشکلاتی است که در این زمین ذهن هر ببینده ای را به خود مشغول می کند. با دیدن این همه شوق باید به خود بالید که در استانی زندگی می کنیم که صدای ورزش در همه نقاط آن طنین انداز است از روستای تاریخی تیس گرفته تا روستاهای مرزی و ... اما نباید این را هم فراموش کرد که این همه استعداد حمایت و امکانات می خواهند موضوع مهمی که به گفته اهالی ورزشی تیس آن گونه که باید در این روستا از طرف مسئولان به آن توجه نمی شود. منتظر می مانم بازی شان تمام شود تا بتوانم گفت و گویی با جوانان ورزشکار و پرهیجان این روستا داشته باشم. همزمان با طنین اذان مغرب در روستا بازیشان نیز به پایان می رسد انگار زمان بندیشان نیز دقیق است.
نبود مربی و داور کارت دار
یکی از ورزشکاران این روستا که گویا بازیکن منتخب فوتبال جوانان است و به گفته خودش از 10 سال پیش فوتبال بازی می کند می گوید: به دلیل علاقه ای که از زمان کودکی به ورزش داشتم از دوم راهنمایی فعالیت در این رشته را آغاز کردم البته دلیل این که به این ورزش روی آوردم این است که به جز فوتبال رشته دیگری فعال نبود که بخواهم سراغ آن برویم. «انور بارانی» تصریح می کند: در واقع به تنیس روی میز علاقه زیادی داشتم اما از آنجایی که امکانات آن فراهم نبود نتوانستم به ورزش مورد علاقه ام بپردازم اما در فوتبال هم موفق هستم.
وی ادامه می دهد: برای فوتبال نیز در روستا مربی کارت دار نداریم و ورزشکاران پیشکسوت به صورت خودجوش آموزش فوتبالیست ها را برعهده گرفته اند و تجربیاتشان را به آن ها منتقل می کنند، داوری ها هم در حد دانستنی های خودمان از این ورزش است و داوران دانش چندانی درباره علم روز قضاوت در فوتبال ندارند.
وی اظهار می کند: فقط هیئت فوتبال روستا از ورزشکاران این رشته به خوبی و فراتر از وظایفش حمایت می کند در صورتی که از مسئولان انتظار می رود هوای ورزشکاران را داشته باشند اما چنین افرادی را نمی بینیم که دغدغه شان فوتبال، ورزش و جوانان روستایی باشد، به خصوص از مسئولان منطقه آزاد که مدعی هستند منطقه تیس مربوط به حوزه آن هاست انتظار بیشتری داریم.
وی خاطرنشان می کند: امکانات ورزشی در تیس بسیار ضعیف است و با هزینه خودمان تامین می شود، زمین خاکی و تیرک دروازه و تور فرسوده آن نیز نیاز به توجه دارد اما دریغ از نگاهی...
امکانات فقط برای فوتبال
سرپرست یکی از تیم های فوتبال که به گفته ورزشکارانش تجربه زیادی در ورزش فوتبال دارد نیز می گوید: علاقه جوانان تیس به فوتبال خیلی زیاد بوده و حتی تعداد باشگاهای این روستا بیشتر از چابهار است، به گونه ای که 250 فوتبالیست در 8 باشگاه ثبت شده این روستای 9 هزار نفری فعالیت دارند.
«ارجمند» با بیان این که امکانات دیگر ورزش ها در تیس فراهم نیست و جوانان به ناچار فقط به فوتبال می پردازند می افزاید: با وجود دریا امکانات ورزش شنا در تیس وجود ندارد و جوانان به صورت تفریحی در این ورزش فعالیت می کنند آن هم بدون مربی و نجات غریق.
وی تصریح می کند: فقط هر سال یک بار مسابقات روستایی توسط هیئت ورزش های روستایی و بازی های بومی و محلی آن هم تنها در رشته کپگی انجام می شود که ورزشکاران زیادی را دور هم جمع می کند و می طلبد که به تعداد برگزاری این برنامه ها افزوده شود.
به گفته وی تیم فوتبال تیس چند مرحله در مسابقات استانی شرکت کرده است و ورزشکاران آن توانسته اند تجربه ای فراتر از روستا و شهرستان کسب کنند، آن ها در این زمین حتی میزبان مسابقات استانی نیز بوده اند چراکه در یکی از لیگ های استان تیس نماینده چابهار بود.
وی اذعان می کند: برای احداث چمن زمین خاکی این روستا پیگیری های زیادی انجام داده ایم اما اقداماتی انجام نشده است، هنوز هم به ما اعلام نشده که باید اداره ورزش و جوانان بودجه را تأمین کنند یا منطقه آزاد هر دو گروه هم پیگیری پروژه را به امروز و فردا موکول می کنند.
ضرورت حمایت های بیشتر
رئیس هیئت فوتبال تیس نیز می گوید: این روستا دارای 12 تیم فوتبال در 8 گروه سنی بزرگسالان است که در حال تمرین و برگزاری مسابقه هستند و از آن جایی که رشته دیگری در این روستا فعال نیست استقبال جوانان از فوتبال خوب است و سعی داریم که همه رقابت ها را با لباس های مرتب و یک دست و برنامه ریزی منسجم برگزار کنیم.
«آزاد» ادامه می دهد: بازی که امروز انجام شد یکی از دیدارهای لیگ روستایی است که میان 8 تیم در دو گروه 4 تیمی برگزار می شود که 4 تیم برتر آن به لیگ دسته یک راه می یابد، همچنین با دیگر تیم های شهرستان رقابت می کنند و 4 تیم دیگر نیز در لیگ دسته 2 می مانند.
وی اظهار می کند: هدفمان از برگزاری این برنامه ها و مسابقات ایجاد فضای سالم برای ورزشکاران و جذب جوانان به سمت فعالیت های ورزشی است، ضمن این که بعد از برگزاری هر دوره یک تیم به عنوان منتخب تشکیل می شود و در لیگ های استانی رقابت می کند، تیم تیس 4 مرحله به عنوان تیم فوتبال شهرستان به مرحله استانی راه پیدا کرده و در این رقابت ها نیز موفق بوده است حتی ورزشکاران تیس به لیگ کشوری هم راه یافته اند.
وی تصریح می کند: در رشته های شنا، فوتبال ساحلی، بازی های بومی و محلی نیز گاهی فعالیت هایی در روستا انجام می شود اما از آنجایی که امکانات و حمایت ها ضعیف است این رشته ها آن گونه که باید فعال نیست.
به گفته وی تیس در موقعیت منطقه آزاد چابهار قرار دارد و انتظار می رود مسئولان این مجموعه حمایت خوبی از فوتبال تنها روستای محدوده خود داشته باشند اما آن گونه که ما می خواهیم حمایت نمی شویم و بهتر است بگوییم که توجه آن ها به ورزشکاران بسیار ضعیف است.
وی می گوید: خواسته من و دیگر فوتبالیست های تیس این است که فوتبال روستا از نظر مالی توسط منطقه آزاد حمایت شود و در مسابقات استانی و دیگر عرصه ها با حمایت این نهاد شرکت کند اما این گونه نیست، و سرپرست هر تیم حامی مالی آن تیم است یا این که هزینه ها به صورت شخصی توسط خود ورزشکاران و یا اهالی روستا پرداخت می شود.
آزاد، اظهار می کند: با توجه به وضعیت اقتصادی کشور سخت است که در چنین شرایطی افرادی برای زنده کردن ورزش و جمع کردن جوانان در تفریحی سالم وقت بگذارند و برای آن هزینه کنند اما حمایت نشوند.به گفته وی توجه روزنامه سیستان وبلوچستان به ورزش و حضورشان در میان اهالی ورزش روستاها جای تقدیر دارد و می طلبد که رسانه ها بیش از پیش و همیشه همگام و هم صدای ورزشکاران باشند. وی معتقد است که هیئت فوتبال شهرستان تعامل خوبی با فوتبالیست های تیس دارد و اهداف و برنامه ریزی های آن ها در یک راستا و با هماهنگی انجام می شود، اما اداره ورزش و جوانان هیچ گونه حمایت مالی از ورزشکاران این روستا نمی کند و حتی لوازم ورزشی در اختیارشان قرار نمی دهد که البته شاید دلیل آن این است که تیس در محدوده منطقه آزاد قرار دارد.