گروه شهرستان ها- سود و جرائم دیرکرد وام های زیر 100 میلیون تومان بخش کشاورزی در استان بخشیده می شود. به گزارش «سیستان و بلوچستان»، رئیس سازمان جهاد کشاورزی در جلسه بررسی مسائل و مشکلات کشاورزی که با حضور فرماندار میرجاوه و مدیران جهادکشاورزی شهرستان های میرجاوه، خاش و زاهدان در بخش مرزی ریگ ملک برگزار شد گفت: 12 هزار نفر شتر در استان پلاک کوبی شده که این پلاک کوبی ها برای شناسایی دام هاست و بیش از نیمی از شترهای کشور در استان ما هستند.
«رضا نجفی» از بخشودگی سود و جرائم دیرکرد وام های کشاورزی زیر 100 میلیون تومان در استان خبر داد و گفت: کشاورزانی که شامل این طرح بشوند می توانند برای بخشودگی جرائم وام خود تا پایان امسال به بانک های کشاورزی در سراسر استان مراجعه کنند و این یک فرصت طلایی است که امیدواریم کشاورزان از آن استفاده کنند.
وی با بیان این که برای اجرای هر هکتار آبیاری تحت فشار حدود 7میلیون تومان کمک بلاعوض به کشاورزان پرداخت می شود. عنوان کرد: خوشبختانه طی 3 سال گذشته در حدود 11هزار هکتار از مزارع استان سیستم آبیاری تحت فشار اجرا و تحویل بهرهبرداران شده است و 25هزار هکتار هم در دست مطالعه و اجراست.
استفاده پاکستان از آب های ورودی ایران
فرماندار میرجاوه نیز در این جلسه گفت: با توجه به این که در میرجاوه مشکل کمبود آب وجود دارد، پاکستان بدون محدودیت از آب های ورودی کشورمان استفاده می کند که می طلبد جهادکشاورزی با همکاری امور آب اقداماتی برای صدور اسناد زمین های کشاورزی و نیز مشکل نصب کنتورهای هوشمند انجام دهد . «محمد میهنی» رفع مشکل کاربری اراضی کشاورزی که مردم سکونت دارند و همچنین راه اندازی مرکز خدمات ترویج کشاورزی در بخش های لادیز و ریگ ملک را خواستار شد. وی در ادامه خواستار حل مشکل تامین کود مورد نیاز کشاورزان، بالابودن اجاره بهای زمین های کشاورزی و کاهش آن و فعال کردن مجتمع دامپروری میرجاوه ، بازسازی و مرمت قنوات با توجه به اعتبارات امسال که افزایش یافته است در طی دوماه آینده، افزایش سطح آبیاری تحت فشار و اجرای طرح های آبیاری تحت فشار که مطالعه شده است، توافق برای صدور مجوز واردات گوسفند و گاو از پاکستان و پلاک کوبی دام ها را خواستار شد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
گروه شهرستان ها – فقط 31 درصد از سازه های استان ایمنی دارد که باید این ایمنی را افزایش داد. به گزارش«سیستان وبلوچستان»، سرپرست دفتر مدیریت خطر و بلایای طبیعی وزارت بهداشت در حاشیه همایش کشوری مدیران گروه خطر و بلایای دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور به خبرنگار ما گفت: در حوزه بهداشت کشور موضوع مدیریت خطر و بلایا با نظام مراقبت های بهداشتی اولیه ادغام شده و در قالب 5 برنامه در جریان است. دکتر«علی اردلان» ادامه داد: این برنامه ها شامل ارزیابی ایمنی و خطر، تدوین و تمرین برنامه پاسخ، نظام مراقبت حوادث و بلایا، ارتقای ایمنی بناهای سازه ای و غیر سازه ای و ارزیابی و آموزش خانوارهای ایرانی در مواقع بروز بلایای طبیعی است. وی با بیان این که ایران در مواجهه با انواع و اقسام مخاطرات طبیعی و انسان ساخت است افزود: آمادگی خانوارهای ایرانی برای مقابله با این قبیل حوادث کمتر از 10 درصد است. با این که تلاش برای آموزش به خانوارها ادامه دارد اما هنوز تا شرایط مطلوب فاصله زیاد است. وی با اشاره به این که آموزش خانوارهای تحت پوشش حدود 5،5 درصد است ادامه داد: سال گذشته بیش از 750 هزار خانوار برای پیشگیری از حوادث و بلایا آموزش دیدند و در حال حاضر جمعیت هلال احمر به کمک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آمده است که در قالب یک کار مشترک با نظام سلامت و وزارت بهداشت برنامه «خادم» را در راستای تقویت و آمادگی خانوار ها برای مقابله با حوادث اجرا می کند. اردلان با بیان این که واحدهای بهداشتی و درمانی سالانه ارزیابی خطر می شود و برنامه پاسخ و تمرین نوشته و برای ارتقای ایمنی سازه ای و غیر سازه ای اقدام می شود گفت: این واحدها به ازای هر حادثه شناسنامه ای را درست می کنند و پیامدهای آن بر جمعیت و نظام سلامت را به ثبت می رسانند تا از آن اطلاعات در برنامه ریزی ها استفاده کنند. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هم با بیان اینکه ایران جزو کشورهای بلاخیز دنیاست و استان ما نیز از این بلایا مصون نیست گفت: با اجرایی کردن برنامه پاسخ در استان لازم بود تا هماهنگی و یکپارچگی بین نهادهای مربوط با گروه مدیریت خطر و بلایای طبیعی صورت گیرد تا در هنگام بحران با یک برنامه واحد، نهادها یکدیگر را هم پوشانی کنند. دکتر«سید مهدی طباطبایی» ادامه داد: این تفاهم نامه بین دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و نهادهایی که در مواقع خطر برای کمک رسانی به مردم آماده هستند برای اولین بار در کشور امضا شد و در نظر است تا در کل کشور برای هماهنگی بیشتر و مدیریت خطر و بلایا انجام شود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مرادبیکی- طی سال های گذشته اختلاف شدیدی بین فرقه ها و مذهب ها وجود داشت اما امروز تمامی مذهب ها از جمله شیعه و سنی در کنار هم در یک گردان به جنگ با کفار می پردازند. به گزارش «سیستان و بلوچستان»، جانشین عقیدتی سیاسی ناجای کشور در اولین یادواره سرداران و 250 شهید شمال استان که با حضور جمعی از فرماندهان انتظامی، فرمانداران، امامان جمعه، روحانیون و خانواده شهدا در سالن پردیسان زابل برگزار شد با مقایسه وضعیت کنونی کشور با 40سال قبل گفت: در گذشته نیروهای بیگانه و ابر قدرت ها در کشور ابهت داشتند اما امروزه مردم هیچ هراسی از آن ها ندارند و به واسطه این که ایران در جهان به کشورها ایستادگی و مقاومت و عقب نشینی ظالم را آموخت بنابراین همواره مورد هجمه دشمنان و کفار قرار دارد. حجت الاسلام «هادی بهشتی» افزود: امروزه مذاهب به امت اسلامی تبدیل شده اند به طوری که شهیدان زیادی از اهل سنت برای حفظ حریم اهل بیت(ع) جان داده اند و مولوی های زیادی نیز برای اهل بیت(ع) و پاره تن پیامبر مجلس می گیرند. وی یاد آور شد: در کشور نیروهای مسلح در نهضت حفظ قرآن پیشی گرفته اند و در بین این نیروهای مسلح نیز نیروی انتظامی جلوتر است. وی ادامه داد: این کشور با تمام فشارهای موجود در کل مرز و محاصره های اقتصادی توانسته است ماهواره به فضا پرتاب کند و از نظر پزشکی نیز جزو 10 کشور برتر دنیاست که همه این افتخارات پس از پیروزی انقلاب اسلامی و به برکت اسلام و خون شهیدان به وجود آمده است.
هلاکت 17 شرور طی 11 ماه
فرمانده انتظامی استان هم گفت: مظلومیت شهدای این استان برای همه مردم و کشور نمایان است زیرا در این منطقه با دشمنانی می جنگیم که سنگر و محل آن ها را نمی دانیم.در سیستان و بلوچستان جنگ منظمی نیست و دشمنان این استان با زندگی مردم و آرامش آن ها مخالف هستند. سردار «حسین رحیمی» افزود: دشمنان تمامیت نظام جمهوری اسلامی را هدف قرار داده اند و ماموران و سربازان نیروی انتظامی و مرزبانی مدافعان خاکی و مرزی هستند که با هدف حفظ عزت و آرامش مردم این منطقه با کسانی که به آرمان امام(ره) و رهبری حمله ور می شوند و ارزش های نظام را زیر پا می گذارند مبارزه می کنند. وی ادامه داد:آرامش امروز در استان به گونه ای است که به بدخواهان می گوییم اگر توانستید در یکی از شهرهای این استان تیری رها کنید و بگریزید پاداش می گیرید. در دوسال اخیر مجرمانی در استان دستگیر شده اند که بیش از 20 یا 30 سال در استان به جنایت مشغول بوده اند و امنیت این منطقه را با نام دین و قومیت که در بازجویی ها حتی الفبای آن را نمی دانستند بازیچه گرفته بودند. وی گفت: نیروی انتظامی به عنوان بازوی مسلح نظام و با وجود سربازان بی ادعا برای ولایت با تمام قوت در همه ماموریت ها ایستاده است و جانشان را تقدیم می کنند به گونه ای که تا کنون بیش از 13هزار شهید چه در جنگ و پس از آن برای آسایش مردم جان خود را از دست داده اند. وی با اشاره به امنیتی که به واسطه خون شهدا ایجاد شده است اظهار کرد: خانواده شهدا بدانند که خون فرزندان آنان نه تنها امنیت را برای مردم این کشور ایجاد کرده بلکه سبب قدرت نمایی امروز مردان سیاست و دیپلماسی سرزمین در فضای بین الملل شده است. وی گفت: طی 11ماه گذشته بیش از 17 شرور توسط نیروی انتظامی در استان به هلاکت رسیده اند و به گفته وابستگانشان بعضی از این افراد حتی دوره تمرینات چندین ماهه نیز داشته اند، اما در چند دقیقه توسط نیروهای انتظامی نابود شده اند. همچنین در این مدت بیش از 110تن مواد مخدر در این استان کشف شده که در طول تاریخ سابقه نداشته است و در برخورد با مجرمان و کشف جرایم نیز بیش از 93درصد کشفیات توسط ماموران انتظامی به ثبت رسیده است. وی ادامه داد: نیروی انتظامی از نقطه صفر مرزی تا عمق شهر و روستا با برنامه ریزی منظم و با بهره گیری از امکانات پلیس از حریم مردم و نظام و اسلام ناب با تمام قدرت دفاع می کند.
سیستان و بلوچستان مورد طمع بدخواهان است
جانشین نیروی انسانی ناجا نیز در این همایش با قرائت پیام فرمانده نیروی انتظامی کشور گفت: شهیدان با جان خود تجارتی سودمند بین خود و خدا رقم می زنند. ایثارگری این شهیدان موجب سربلندی و اقتدارنظام شده و شکوه پرافتخار را برای کشور رقم زده است. سردار«عباس شریعتی» اضافه کرد: مردم این منطقه با تقدیم شهدا توطئه دشمنان را خنثی می کنند و متجاوزان را به دست عدالت می سپارند. سیستان و بلوچستان همواره مورد طمع بدخواهان بوده است، اما در سایه سار مردمان و تلاش مرزبانان و نیروهای انتظامی و نظامی، همواره آرامش و امنیت در منطقه پایدار است و برگزاری این یادواره ها می تواند نماد کوچکی از افتخارات این بزرگ مردان باشد. به گزارش خبرنگار ما در پایان این همایش از تمبر سرداران و 250 شهید و تندیس آن رونمایی شد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
ذوالفقاری- غبارروبی و عطر افشانی گلزار شهدای زاهدان با حضور امام جمعه موقت تهران انجام شد. معاون تعاون و امور اجتماعی اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران به خبرنگار ما گفت: آیت ا... صدیقی امام جمعه موقت تهران که به منظور سخنرانی در سیزدهمین یادواره 58 شهید محله مسجد ابوذر زاهدان به استان سفر کرده بود در ابتدای ورود به زاهدان با حضور در گلزار شهدا با شهدای انقلاب و مدافع حرم تجدید میثاق کرد. «غلامعلی ثموری» از برگزاری طرح تجلیل از فجر آفرینان استان خبر داد و افزود: این طرح از 22 بهمن ماه در استان آغاز شده است و تا 22 اسفندماه روز بزرگداشت شهدا و تکریم مادران و همسران شهدا ادامه دارد که در راستای آن هر روز با حضور در منزل شهدای استان از خانواده آن ها تجلیل می شود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
گروه شهرستان ها- بیش از ۹۰۰ زن بی سرپرست در بخش کورین زندگی خود را به طرز اسفباری می گذرانند که ساماندهی این زنان باید در اولویت شورای بانوان قرار گیرد. فرماندار زاهدان در جلسه شورای بانوان شهرستان که در سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شد، با قدردانی از حضور مردم در راهپیمایی با شکوه ۲۲بهمن از ایجاد بازارچه های دائمی برای اشتغال زنان بی سرپرست و بدسرپرستی که در کمیته های شورای بانوان شهرستان عضو می شوند، خبر داد. «مجتبی خانجانی» ادامه داد: نخستین جلسه شورای بانوان زاهدان با هدف ارتقای توان بانوان برای حضور در تمام عرصه ها و رده های پستی تشکیل شده است. به گزارش روابط عمومی فرمانداری زاهدان، وی ادامه داد:موسسه های زیادی در زمینه کمک به زنان و کودکان بی سرپرست و بدسرپرست در شهرستان فعالیت می کنند اما متاسفانه به دلیل نداشتن هم پوشانی های لازم، تاکنون نتوانسته اند آن گونه که باید در این راستا گام های موثری بردارند. وی بیان کرد: باید بتوان با همکاری یکدیگر، مکانی برای اسکان، اشتغال و ساماندهی بانوان و کودکان بی سرپرست و بد سرپرست آماده کنیم و در این راستا، فرمانداری از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد. وی گفت: در فاز اول، باید همه زنان و کودکان بی سرپرست و بدسرپرست زاهدان شناسایی شوند و تحت حمایت قرار گیرند. در این راه نیز می توان از فضاهای دستگاه های دولتی و امکاناتشان برای انجام وظایف استفاده کرد. اولویت آغاز مراحل شناسایی و توانمند سازی اقشار آسیب پذیر جامعه نیز مربوط به حاشیه شهر است. وی تاکید کرد: کارگروه های این شورا باید در اسرع وقت تشکیل شود و تقسیم کار نیز صورت گیرد و کارگروه فقط برای منفعت عمومی فعالیت کند و به هیچ عنوان نباید این خدمات رنگ قومی، قبیله ای و سلیقه ای به خود بگیرد. وی در این جلسه متذکر شد: شرایط حاکم اجتماعی بر استان، سبب شده است تا بانوان سیستان و بلوچستان در عرصه فعالیت های اجتماعی نسبت به بانوان دیگر مناطق کشور عقب تر باشند. فرماندار خطاب به بانوان گفت: شما قدرت تاثیر و حضور در بزرگ ترین اتفاقات سیاسی این شهر را دارید بنابراین با ورود به عرصه های انتخاباتی شهرتان در تغییر سرنوشت همنوعان خود سهیم شوید.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
شاهی- رزمایش الی بیت المقدس با رمز یا فاطمه الزهرا(س) در استان آغاز شد. به گزارش«سیستان و بلوچستان»، فرمانده سپاه سلمان در مراسم آغاز این رزمایش که به صورت ویدئو کنفرانس در مهمانسرای سپاه زاهدان با حضور جمعی از مسئولان برگزار شد گفت: این رزمایش از 26 بهمن آغاز شد و تا 6 اسفند ماه در 19 شهرستان استان ادامه خواهد داشت. سردار «حسین معروفی» افزود: این رزمایش با نام یاوران انقلاب و شعار وحدت، بصیرت و اقتدار بسیج در استان آغاز شد که نیروهای بسیجی در قالب 98 گردان در این رزمایش حضور دارند که از این تعداد 76 گردان بیت المقدس (برادران) و 22 گردان کوثر (خواهران) در استان هستند. وی با بیان این که مرحله اول این رزمایش بزرگ در شهرهای کنارک، نیکشهر، قصرقند، سرباز، چابهار و فنوج اجرا شد عنوان کرد: گردان های بیت المقدس و کوثر برای اجرای این رزمایش، آموزش های مختلف و تاکتیکی را فراگرفته اند و این گردان ها در مدت رزمایش تاکتیک ها را عملیاتی خواهند کرد که توان دفاعی نیروهای بسیجی به نمایش گذاشته می شود. وی گفت: گردان های بیت المقدس 48 ساعت و گردان های کوثر 24 ساعت به صورت شبانه روزی در این رزمایش حضور خواهند داشت و کار در این رزمایش ها هم به صورت اردوگاهی است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
گروه فرهنگ- سیستان و بلوچستان در سال 96 مقصد گردشگری کشور معرفی شده است اما هیچ مهمانسرای دولتی در این استان وجود ندارد تا گردشگران بتوانند از آن ها استفاده کنند.به گزارش«سیستان و بلوچستان»، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری روز گذشته در شورای راهبردی گردشگری که با حضور معاون استاندار و دیگر اعضا در سالن جلسات استانداری برگزار شد، گفت: یکی از دستورهای جلسات گذشته شورای راهبردی گردشگری استان شناسایی و ساماندهی ظرفیت ها و مراکز اقامتی ادارات مختلف بود که در این رابطه پیگیری های لازم انجام شد و همه دستگاه های اجرایی طی مکاتباتی اعلام کردند که فاقد مهمانسرای دولتی هستند.«کامبیز مشتاق گوهری» با بیان این که توسعه گردشگری بدون تلاش صورت نمی گیرد ادامه داد: انتظار می رود همه دستگاه های اجرایی تلاش کنند تا رویدادهایی با محوریت گردشگری در استان برگزار شود.به گفته وی زاهدان با توجه به دارا بودن ظرفیت های منحصر به فرد و اماکن قدیمی می تواند به شهر موزه ها تبدیل شود. اجرای تورهای استان گردی از برنامه هایی است که آمادگی داریم با همکاری دفاتر خدمات مسافرتی با هزینه کم تری برگزار شود، همچنین باید در فصل هایی که رونق گردشگری کم است برنامه های گردشگری مناسبی را با کمک دستگاه ها برگزار کنیم.به گفته وی شهر سوخته در ایام نوروز بیشترین بازدید کننده را دارد اما میزان اقامت در سیستان صفر است که باید تعداد اقامتگاه ها را در کوه خواجه، تفتان و بزمان افزایش داد و انتظار می رود در این فضاها با همکاری ادارات بسته های فرهنگی به مسافران ارائه شود و دستگاه های اجرایی در این سه مکان با توجه به رویدادهای مختلف برنامه هایی را تدارک ببینند.
ضرورت برگزاری جشنواره های ملی
معاون سیاسی، اجتماعی استاندار نیز گفت: باید شرایطی فراهم شود که برخی از جشنواره های ملی در راستای توسعه گردشگری با محوریت سیستان و بلوچستان برگزار شود که البته بسیاری از وزارتخانه ها در این بخش ورود پیدا کرده اند که زمینه فراهم است و تنها نیاز به پیگیری دارد.
«علی اصغر جمشیدنژاد» با بیان این که برای برگزاری برنامه ها در ابتدا نباید به دنبال بودجه بود بلکه باید برنامه ریزی ها انجام شود و بودجه از برنامه ها تبعیت کند افزود: قرار نیست به دلیل نبود بودجه برنامه ای لغو شود بلکه باید برنامه ها متناسب با وسعت و مزیت های استان برگزار شود.وی ادامه داد: برگزاری جشن عشایر کشور در برنامه سال آینده استان ثبت شود و به دنبال فراهم کردن ساز و کارهای لازم برای اجرای آن باشیم با این پیش فرض که بسته آماده است و باید پیگیر اختصاص دادن سهمی در این رابطه باشیم.وی اظهار کرد: نیازمند هستیم که همکاری میان بخش ها را توسعه دهیم و به هر شکل ممکن در برگزاری برنامه هایی با همکاری همه جانبه دستگاه ها در راستای توسعه گردشگری تلاش کنیم زیرا منافع ملی و مردم استان را به همراه دارد و می توان در آینده از آثار آن بهره گرفت.وی ادامه داد: برخی از دستگاه های اجرایی مهمانسراهای خود را به بخش خصوصی واگذار کرده اند با این وجود ارائه اطلاعات از این ظرفیت ها الزامی است تا بتوان براساس وظایف ادارات برنامه ریزی کرد در برخی مقاطع نیز بخش خصوصی ظرفیت خوبی برای پیشرفت کارها محسوب می شود.وی بیان کرد: انتظار می رود اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فهرستی از مفاخر استان را در اختیار بگذارد تا در جشنواره های مختلف از حضور آن ها بهره مند شویم.
دستگاه ها تلاش کنند زاهدان به شهر موزه ها تبدیل شود
به گفته وی در مرحله اول جمعی از مدیران مسئول رسانه های پرتیراژ ملی با حضور معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور شرکت در جلسه هم اندیشی اسفندماه در راستای توسعه گردشگری به استان دعوت می شوند تا بتوان از نظرات افراد صاحب نظر در این رابطه استفاده کرد.وی خاطرنشان کرد: برگزاری اردوی عکاسان در استان یک ضرورت است زیرا آن ها می توانند بسیاری از ظرفیت های سواحل وکویر سیستان و بلوچستان را به زیبایی به تصویر بکشند و باعث جذب گردشگر شوند. اداره کل ورزش و جوانان و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هم باید برای برگزاری تفریحات ورزش های روستایی و بازی های بومی و محلی استان اقدام کند و دیگر دستگاه ها نیز همکاری کنند تا زاهدان به شهر موزه ها تبدیل شود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
اولین همایش ملی ادبیات فارسی معاصر ایران روز گذشته با حضور استادان، پژوهشگران و دانشجویان زبان و ادبیات فارسی کشور در دانشگاه ولایت ایرانشهر آغاز شد.عضو هیئت علمی و مدیرگروه ادبیات فارسی دانشگاه ولایت و دبیر اولین همایش ملی ادبیات فارسی معاصر درباره این همایش دو روزه به خبرنگار ما گفت: آشنایی مردم این منطقه با ادبیات فارسی معاصر که میوه ادبیات سنتی بوده و آشنا شدن پژوهشگران و استادان برجسته با منطقه سیستان و بلوچستان از جمله اهداف برگزاری این همایش ملی در این دانشگاه است.دکتر«مصطفی دشتی آهنگر» افزود: 400 اثر در حوزه ادبیات فارسی معاصر به دبیرخانه همایش ارسال شده که پس از داوری 140 مقاله به همایش راه پیدا کرده است و طی برگزاری همایش در کمسیون های تخصصی توسط داوران و استادان بررسی و ارزیابی می شود.وی افزود: 30 سخنرانی توسط استادان برجسته حوزه ادبیات معاصر فارسی دانشگاه های کشور طی این همایش در سمینارهای مختلف تخصصی انجام می شود.دبیر اولین همایش ادبیات فارسی معاصر از برگزاری دو کارگاه آموزشی برای ارتقای سطح علمی شرکت کنندگان در همایش خبر داد و گفت: در کنار این همایش دو کارگاه آموزشی تخصصی با موضوع دستور زبان جهانی روایت، با هدف آشنایی شرکت کنندگان با شکل های مختلف روایات توسط دکتر علی عباسی از دانشگاه فردوسی مشهد و کارگاه دوم با موضوع انواع ادبی و مطالعات آن، توسط دکتر زرقانی از دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می شود.وی از استقبال استادان و اعضای هیئت علمی دانشگاه های برجسته استان از این همایش اشاره کرد و ادامه داد: 30 مقاله از پژوهشگران، استادان و اعضای هیئت علمی دانشگاه های استان به این همایش ارسال شده و در اختیار دیگر شرکت کنندگان به منظور آشنایی بیشتر آنها قرار گرفته است.دشتی آهنگر خاطرنشان کرد: همایش ملی زبان و ادبیات فارسی معاصر هر دوسال یک بار در این شهرستان برگزار می شود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
ذوالفقاری- ساعت 17:30 یکی از روزهای بهمن ماه و محل دائمی نمایشگاه های استان است که به میمنت برگزاری هجدهمین نمایشگاه کتاب زاهدان فعال است. با وجود این که هنوز دو روز از بازگشایی این نمایشگاه می گذرد حضور مشتاقان کتاب و کتابخوانی چشمگیر است، پیر و جوان و حتی کودکان دوستدار یار مهربان حضور پررنگی در این نمایشگاه دارند، برخی به سختی بسته های سنگین کتاب را حمل می کنند و برخی دیگر نیز با دقت خاصی دنبال کتاب مورد نظرشان می گردند. به سراغ یکی از خانم ها که به گفته خودش دبیر زبان و ادبیات فارسی است می روم و درباره وضعیت نمایشگاه با او صحبت می کنم. «دانش شهرکی» می گوید: قیمت کتاب ها خوب است و کتاب هایی را هم که می خواستم توانستم پیدا کنم، هر سال که نمایشگاه برگزار می شود درباره رشته خودم کتاب های جدیدی را می خرم و در تدریس از آن استفاده می کنم.وی ادامه می دهد: دخترم هم تعدادی کتاب شعر و ادبی نیاز داشت که در نمایشگاه موجود و برخی کتاب ها نسبت به سال گذشته جدیدتر بود، البته درصد تخفیفی که ناشران ارائه دادند رضایت بخش نبود و باید بن دریافت کنیم تا از 20 درصد تخفیف بیشتر بهره مند شویم از آن جایی که صف دریافت بن شلوغ بود به باجه مورد نظر مراجعه نکردیم. از کلیت نمایشگاه رضایت دارم، برپایی چنین نمایشگاه هایی برای مردم زاهدان که از مرکز دور هستند و دسترسی مستقیم به انتشارات ندارند ضروری است که اگر ناشران تخفیف بیشتری ارائه دهند شرایط بهتر می شود.
انتظار تخفیف بیشتر
یکی دیگر از حاضران در این نمایشگاه نیز بیان می کند: کتاب های موجود در نمایشگاه متنوع بود و آنچه می خواستم وجود داشت من به کتابخوانی علاقه زیادی دارم و کتاب های زیادی خریداری می کنم به نظر می رسد قیمت ها به مرور زمان افزایش زیادی نسبت به گذشته دارد. «سرگلزایی» اضافه می کند: سال گذشته توانستم مبلغ زیادی را به خرید کتاب اختصاص دهم اما امسال با دیدن قیمت ها جرأت نمی کنم همه کتاب های مورد علاقه ام را بخرم زیرا قیمت ها تغییر کرده است تا حدودی البته تا این لحظه کتاب هایی را که نیاز داشتم خریداری کردم. در روزهای آتی هم برای خرید کتاب های بیشتری مراجعه می کنم، به طور کلی کیفیت نمایشگاه کتاب در زاهدان خوب است که انتظار می رود به دفعات بیشتری برگزار شود و اگر مسئولان و ناشران طرح های تخفیفی بیشتری ارائه دهند و انتشارات خاصی که مردم از آن خرید بیشتری می کنند نیز در نمایشگاه حاضر باشند شرایط بهتر می شود. یکی از کودکان هم درباره نمایشگاه کتاب زاهدان می گوید: برای خرید کتاب هایی در بخش کودک و نوجوان آمده ام که آنچه را می خواستم پیدا کردم، قیمت کتاب کودکان نسبت به کتاب فروشی ها خیلی کمتر بود که انتظار می رود کتاب های کمک درسی برای مقاطع ابتدایی نیز در این نمایشگاه عرضه شود.یک دانشجو نیز اظهار می کند: کتاب هایی که در نمایشگاه عرضه شده خوب بود اما دیگر بسته های کمک آموزشی مانند سی دی در مقطع دانشگاهی اگر در کنار کتاب به فروش برسد بهتر است. به گفته وی، قیمت برخی کتاب ها بالا بود که توانستم با استفاده از بن تخفیف کتاب خرید کنم.
گفته های ناشران
نماینده یکی از نشریات کتاب می گوید: از 18 دوره برگزاری نمایشگاه کتاب در زاهدان 8 دوره را حاضر بودم، استقبال مردم زاهدان از دیگر شهرهای کشور برای خرید کتاب بسیار بهتر است، به گونه ای که همه برای ثبت نام در این نمایشگاه دچار مشکل می شوند و بسیاری از ناشران بزرگ علاقه مند هستند در این نمایشگاه حضور داشته باشند. «شیرمحمدی» می افزاید: چون فضا محدود است امکان برای حضور همه فراهم نیست اما به طور کلی استقبال مردم رضایت بخش است در دو روز شروع به کار خوب بود که نشان می دهد اطلاع رسانی خوب بوده و مسئولان این استان با هم همکاری خوبی دارند. وی ادامه می دهد: تاکنون در نمایشگاه های کتاب دیگر استان ها حضور داشته ام در برخی نقاط اطلاع رسانی و به تبع آن استقبال بسیار ضعیف بود اما در زاهدان شرایط بسیار خوب بوده و امسال بهتر شده است، سال گذشته مردم تا این اندازه شور و شوق برای خرید کتاب نداشتند که البته زمان مناسبی برای برگزاری آن انتخاب نشده بود اما نمایشگاه امسال در بهترین زمان در حال برگزاری است زیرا ترم جدید دانشجویان نیز شروع شده است و بیشترین مراجعه کنندگان دانشجو هستند که اگر دانش آموزان نیز برای بازدید دعوت شوند شرایط برای تشویق خانواده ها برای خرید کتاب فراهم می شود.«مهمان دوست» نماینده یکی دیگر از انتشارات کتاب است هم اظهار می کند: هر سال وضعیت کتابخوانی در جامعه ضعیف تر می شود و امسال بسیار ملموس است، استقبال از اکثر غرفه ها خوب نیست و بیشتر مردم برای قدم زدن و نگاه کردن کتاب ها می آیند که البته می توان گفت شرایط اقتصادی بر کتابخوانی تأثیر گذاشته است و از طرفی کتاب نیاز اولیه همه افراد نیست و مردم مانند گذشته برای خرید کتاب قائل نیستند.
هرسال پرشورتر از گذشته
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی می گوید: نمایشگاه کتاب زاهدان بزرگ ترین رویداد فرهنگی استان است که هرسال و پرشورتر از گذشته مورد استقبال ناشران و دوستداران عرصه فرهنگ و هنر استان قرار می گیرد.«حسین مسگرانی» با بیان این که 699 ناشر برای حضور در هجدهمین نمایشگاه استانی کتاب سیستان و بلوچستان ثبت نام کرده بودند می افزاید: پس از بررسی های لازم 417 ناشر برای حضور در این نمایشگاه پذیرفته شدند که کتاب های خود را در 240 غرفه عرضه کردند.
وی با اشاره به جایگاه پرمخاطب نمایشگاه کتاب بیان می کند: سال گذشته در هفدهمین نمایشگاه کتاب سیستان و بلوچستان 7 میلیارد ریال بن کتاب توزیع شد که امسال یک میلیارد ریال به آن افزوده شد و امکان خرید کتاب با 30 درصد تخفیف در این نمایشگاه فراهم شده است به گونه ای که 20 درصد زمان خرید بن کتاب الکترونیک خرید کتاب و 10 درصد هم توسط ناشران تخفیف داده می شود.
وی از اجرای برنامه های متنوع در حاشیه برگزاری هجدهمین نمایشگاه کتاب خبر می دهد و اظهار می کند: امسال اجرای برنامه های جنبی مختلفی نظیر رونمایی از کتاب و برپایی ویژه نامه های مختلف فرهنگی و هنری نظیر ایستگاه نقاشی پیش بینی شده است همچنین برگزیدگان کتاب سال استان نیز در مراسم افتتاح معرفی و تجلیل شدند. به گفته وی برگزاری جلسات نقد کتاب، شب شعر با مضامین دینی و به ویژه در مدح حضرت فاطمه زهرا(س)، دیدار با نویسندگان و اصحاب قلم از دیگر برنامه های جانبی این نمایشگاه است.
امکان خرید از کتابفروشی های زاهدان
وی اظهار می کند: امسال همزمان با برگزاری نمایشگاه های استانی کتاب، معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران با هدف حمایت از کتابفروشی ها، طرح جدیدی را اجرا کرده است. یکی از دغدغه های کتاب فروش ها همزمان با برگزاری نمایشگاه های کتاب این بود که نمایشگاه به فروش آن ها آسیب وارد می کند که به همین دلیل از امسال این امکان فراهم شده تا با بن کارت هایی که با 20 درصد تخفیف در نمایشگاه قابل تهیه است بتوان از کتابفروشی های شهر نیز خرید کتاب داشت همزمان با برگزاری نمایشگاه کتاب سیستان و بلوچستان این فرصت در شش کتابفروشی زاهدان فراهم است و اگر مخاطبان نمایشگاه نتوانستند کتاب مورد نظر خود را در نمایشگاه پیدا کنند می توانند به هر کدام از کتابفروشی های همراه با این طرح مراجعه و کتاب خود را خریداری کنند با توجه به این که این طرح با هدف حمایت از کتابفروشی ها اجرا می شود بن کارت ها تا 20 روز بعد از نمایشگاه نیز اعتبار دارد.مسگرانی بیان می کند: از دیگر برنامه های این ایام نمایشگاه کتاب که می تواند برای علاقه مندان حوزه ادبیات جذاب باشد دیدار با استاد میرجلال الدین کزازی شاهنامه پژوه به نام کشور است که بی تردید حضورش در زادگاه و سرزمین رستم با استقبال مواجه می شود. کسب جایزه بهترین کتاب سال برای ترجمه انه اید اثر ویرژیل در سال 1369، کسب جایزه نخست پژوهش های بنیادین هجدهمین جشنواره خوارزمی برای نامه باستان در سال 1383، معرفی به عنوان چهره برگزیده استان کرمانشاه در سال1384، معرفی به چهره ماندگار در ادب و فرهنگ در سال1384، کسب نشان زرین و سپاسنامه از بزرگ ترین انجمن ادبی و فرهنگی یونان، پارناسوس، به عنوان برجسته ترین ایرانی در گسترش و شناسانیدن فرهنگ و ادب یونان در سال 1384 برخی از افتخارات دکتر کزازی است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.